Дан evropskih jezика

Наш континент је богат језицима – у Европи се говори преко 200, и Европа жели да негује и препознаје различитост, и кроз многобројне језике.

Учење језика је корисно за све – нигде не постоји ограничење колико неко треба да буде стар или млад да би почео да учи страни језик. Чак и најосновније знање неког језика, које сте нпр. научили на одмору, може вам помоћи да се лакше снађете или стекнете нове пријатеље.

 

Учење језика других људи је и начин који нам помаже да се боље разумемо

У нашој школи учимо енглески и руски језик, али наши ђаци говоре и француски, шпански и италијански.

 

У видео снимку наши ученици поздрављају свет на пет језика изговарају “Знање је моћ” и у нашем видео можете чути цитате из Малог принца ( “Ево сасвим једноставне тајне: Само срцем добро видимо”), , Одисеје у свемиру (“За сваког човека који је икада живео, у свемиру сија једна звезда”), као и савете Максима Горког (“ Када посао причињава човеку задовољство, живот је леп”) и Енца Ферарија (“Оно што можеш да сањаш, можеш и да урадиш”)

 

Ученице 6/1 Софија Николић, Елена Тодоровић и Хелена Jањић улепшале су трећи час у свим одељењима рецитујући песму “Породица” чешког писца Франтишека Лангера.

 

Придружите нам се у учењу језика.

Да се боље разумемо