Од 13.11. до23.11.2018.године ће у нашј школи бити постављена путујућа изложба: „  ЧИТАМО И ПИШЕМО СА АНОМ ФРАНК“ коју ће моћи да виде сви ученици и наставници.

 

 

     То је прилика да се упознамо са ликом и личношћу девојчице  Ане Франк која је страдала за време Другог светског  рата и са њеним дневником, књижевним делом и важним документом о великим страдањима. Овај дневник је преведен на многе светске језике и популарна је литература широм света, а писала га је четрнаестогодишња девојчица.

Концепт ове изложбе је развијен у Кући АнеФранк у Амстердаму 2010. године и представљење у многим библиотекама у Холандији. Од 2011.године је изложба представљена широм света , а  2014. је у оквиру пројекта „Дани сећања“ преведена на српски језик и виђена је широм Србије.

     Изложбу прати и радионица за ученике у трајању од два школска часа. Сав материјал, вежбанке за ученике и приручници за наставнике и библиотекаре се добијају као пратећи материјал уз изложбу. На ученицима је само да на време прочитају књигу Дневник Ане Франк, како би могли да испрате радионицу.

 

Овде можете пронаћи материјал за ученике:

вежбанка1

вежбанка2